Links

Abseilen van de toren van Crest
Wie wil dat niet proberen? De toren van Crest als abseillocatie! Houdt u van een beetje uitdaging, van 12 juli tot 26 augustus is de toren iedere woensdag- en zaterdagmiddag geopend voor abseilers vanaf 6 jaar. Groepen kunnen het hele jaar na reservering terecht. Wij kunnen voor u bellen en een afspraak maken. Ook voor andere informatie over de toren kunt u op de site terecht:
Ville de Crest

Jazzfestival: Crest Jazz Vocal
Ieder jaar organiseert de stad Crest (op 12 km afstand van de camping) een Jazzfestival.
In 2023 zal dit plaatsvinden van 30 juli t/m 5 augustus. Meer informatie:
Crest Jazz Vocal

Fête médiévale
27 en 28 mei wordt Crest omgetoverd tot een middeleeuws dorp met leuke kraampjes en activiteiten in middeleeuwse stijl. Voor meer informatie:
Fête Médiévale 2023

Fêtes de la musique
21 juni vindt er in Saillans (9 km afstand van de camping) en Crest (12 km afstand) een muziekfeest plaats.
Op diverse plaatsen zijn verschillende soorten muziek te beleven. Van Jazz en rock tot muziek voor de jeugd. Voor meer informatie:
Mairie de Saillans
Ville de Crest

Festival Opéra & Châteaux
Seul festival dédié à l’art lyrique dans la Drôme, le Festival Opéra et Châteaux conjugue la mise en valeur de l’opéra et des richesses patrimoniales de notre vallée. Pendant trois semaines, l’Union Symphonique et Culturelle de Crest réussit le pari de réunir des artistes professionnels et des jeunes talents de la région dans des lieux d’histoire. Meer informatie:
Ville de Crest

Zweefvliegen boven de camping
Aan de andere kant van de Drôme kunt u een vlucht in een zweefvliegtuig boeken en tijdens het zweven genieten van een prachtig uitzicht over de camping en omgeving. Zie voor meer informatie en prijzen (Tarifs: Vol d’initation planeur):
Aubenasson

La Drôme en Montgolfière
Een extraatje tijdens uw vakantie? U kunt met een heteluchtballon over de Drôme 'varen'! Zie voor een impressie en tarieven (réservation):
La Drôme en montgolfière

Fête du Picodon
Houdt u ook van een lekkere Picodon, een typisch geitenkaasje uit de Drôme en Ardeche? Op 20 en 21 juli wordt u in Saoû vermaakt met een markt, muziek en animatie. En natuurlijk kunt u hier het kaasje proeven. Zie voor meer informatie:
Fête du Picodon

Waterpark
In de regio is een nieuw waterpark: Delta Waterpark. In Vercheny (richting Die) kunt u wakeskaten, kneeboarden, wakeboarden en u aan stand-up paddling (SUP) wagen. Nieuwsgierig? Kijk dan op:
Delta Waterpark

Wijn
De plaatselijke wijn proeven die makkelijk de concurrentie met de Champagne aankan? Proef de Clarette de Die van de diverse wijnhuizen in de Drôme. Een mooi wijnhuis, met rondleidingen in het Nederlands is
Le Caveu Jaillance in Die:
Jaillance
Wij halen de Clarette de Die en de Clarette on ice bij wijnhuis Carod. Zij geven ook rondleidingen.
Caves Carod

Brocante
Wist u dat hier in de omgeving, bijna dagelijks, brocantes (rommelmarkten met antiek en curiosa) te vinden zijn? Voor informatie:
Vide-greniers

Vercors
Voor meer ontdekkingen wandelt u vergezeld door een gids of... een ezel in de Vercors:
Vercors Escapade

Botanische tuin
Op een kwartiertje rijden van de camping ligt Domaine des Aromes-Sanoflore, met labaratorium en een botanische tuin met 350 verschillende soorten aromatische en medicinale planten en bloemen. Leuk om eens te bezoeken. Voor meer info:
Jardin botanique Sanoflore

Abdijen
Bezoek ook eens de prachtige abdijen in deze streek zoals de
Abbay de Valcroissant en de Abbaye de Léoncel, alleen de rit er naar toe is al de moeite waard.
En ook nog de Abbaye Monastère de Sainte-Croix

Skate-Park Crest
Voor de aventurieren op wieltjes onder ons heeft het centrum van Crest een mooi skatepark. Het ligt naast de voetbal- en rugbyvelden en heeft ook een klein crossbaantje ernaast liggen. Dé plek voor jongelui. Voor meer info:
Le nouveau skate-park

Avonturenpark in Die: Acro'Parc
Klimmen in het klimbos of tegen de rotsen:
Bij dit parc zijn verschillende mogelijkheden. Voor alle leeftijden is er een leuk uitstapje mogelijk naar het klimbos, waar de waaghalzen (volledig gezekerd) in verschillende niveaus hoog tussen de bomen kunnen balanceren. Ook kun je een trip Via Ferrata of Klettersteig boeken. Het is een middenweg tussen wandelen en klimmen en dus bij deze vorm volg je een route die beveiligd is met staalkabels, waardoor je bij een val aan de staalkabel blijft hangen. Of ze bieden routes om te canyoning (spreek uit als ken-jo-ning), daar maak je lopend, zwemmend, klauterend, glijdend en abseilend een tocht door een rivierkloof.

Meer informatie vindt u via de volgende links: