Omgeving


In de omgeving is veel te bewonderen.

Camping Val Drôme Soleil, in het departement Drôme, ligt in een zeer contrastrijke omgeving , in een van de mooiste streken van Frankrijk. Een landschap met hellingen, steile rotsen en hoge bergen. Het grootste deel van het departement is sinds 1979 beschermd natuurgebied en is genoemd naar de gelijknamige rivier de Drôme, die hier ontspringt. Aan en in deze rivier, die vlakbij de camping loopt, kan jong en oud zich heerlijk vermaken. In het voorjaar, als er meer water in de rivier staat, is de Drôme prachtig kano- en raftwater voor de meer gevorderden.

Te midden van uitgestrekte wijnvelden, boomgaarden, lavendelakkers en vooral ruige natuur vindt u schilderachtige stadjes als Crest, Mirmande en Die. Er zijn diverse gezellige markten in de omgeving, een vlindertuin, vogelpark en een krokodillenboerderij.

Er zijn vele bezienswaardigheden te bezoeken en mooie tochten te maken in de omgeving, te voet, per fiets en per auto, zoals bijvoorbeeld naar de bergcols: Col de la Bataille, Col de la Chaudière, Col de Rousset en Combe Laval. Ook de moeite waard zijn het pottenbakkersdorp Dieulefit en Nyons met zijn grote donderdagmarkt. De bekendste steden in de buurt zijn Valence, Romans en Montélimar.

Rondom de Drôme.

De Drôme wordt omringd door de Alpen, de Ardèche, de Rhône-vallei en de Provence. De streek is buitengewoon bevoorrecht met zuivere lucht en een zeer stabiel klimaat. Door de enorme hoogteverschillen, die variëren tussen de 60 en 2400 meter, treft u er een rijke verscheidenheid in bloemen en planten aan. Een paradijs voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Val Drôme Soleil is omringd door bergen. Aan de noordkant ligt het regionale natuurpark 'Parc du Vercors', een landschap dat gedomineerd wordt door reusachtige kalkrotsen, naald- en beukenwouden, en een vrijwel ongerepte natuur. Een waar paradijs voor wandelaars. Zij kunnen kiezen uit 180 beschreven wandelingen. In dit laag-alpengebied stromen enkele beken en, diep weggestopt ondergronds in het kalkplateau, talloze rivieren. Hierdoor zijn indrukwekkende grotten ontstaan die beslist het bezoeken waard zijn.Op de camping is een wandelboek waarin u uw wandelroute kan uitzoeken. Desgewenst maken wij een kopie voor u van de betreffende wandeling. Ook hangt er een mooie uitvergrootte kaart van de omgeving met de genummerde wandelingen erop vermeldt. Handig als u wilt weten waar de wandelingen zich bevinden.

In het westelijke deel ligt het Rhônedal, waar u kunt genieten van heerlijke wijnen en mooie kastelen die uittorenen boven kleurrijke valleien. Hier kunt u ook natuurreservaten en prehistorische parken bezoeken.

Het zuiden van de Drôme grenst aan de Provence met zijn lavendel- en zonnebloemvelden en olijfgaarden. Ook vindt u hier de ‘kastelen’ van de Drôme en verschillende Griekse en Romeinse archeologische vindplaatsen.

Misschien handig voor het plannen van een dagje uit: 'onderaan de weg', bij beide parkeerplaatsen aan de D 164, stopt ook buslijn 28 van Keolis, een lijndienst van Valence naar Luc-en-Diois via Crest en Die.
Zie hier het tijdschema en meer informatie.
Abseilen van de toren

Abseilen van de toren


Abseilen van de toren van Crest.
Wie wil dat niet proberen? De toren van Crest als abseillocatie! Houdt u van een beetje uitdaging, in juli en augustus is de toren iedere zaterdagmiddag geopend voor abseilers vanaf 7 jaar. Groepen kunnen het hele jaar na reservering terecht. Wij kunnen voor u bellen en een afspraak maken. Ook voor andere informatie over de toren kunt u op de site terecht:
Ville de Crest

Festivals en concerten


Niets is er fijner dan tijdens je vakantie ook nog wat cultuur op te snuiven in de vorm van een festival, concert of museumbezoek. In de Drôme en haar omgeving zijn tijdens de zomer veel evenementen te bezoeken. Heerlijk om ze te combineren met een lekker etentje of een overnachting in een hotelletje. Kijk bij 'Links' voor meer informatie of klik hier:
Ladrome Tourisme

Regen?


Toch een dagje regen tijdens uw vakantie? Niet getreurd, u kunt altijd in onze zaal van het restaurant terecht waar spelletjes geleend en gespeeld kunnen worden. Ook de bibliotheek staat ter beschikking. Dikwijls draaien we op zulke dagen een film op een groot scherm. Ook in de omgeving is genoeg te doen. U kunt naar de grotten, naar de krokodillenfarm of naar de binnenspeeltuin op 5 minuten rijden van de camping. Kijk bij 'Links' voor meer informatie.

Pique-nique Vigneron


Heerlijk wijn proeven en via een (Nederlandse) audiotour alles te weten komen over de biologische wijnbouw? Daarna met een door Domaine Marotte goedgevulde mand neerstrijken aan een van de idyllische picknicktafels en daarbij genieten van een fles met de ‘lekkerste’ van de net geproefde wijnen? Het kan bij de Nederlandse wijnboeren van Domaine Marotte vlakbij Carpentras! Een heerlijk dagje uit met als extraatje: het uitzicht op de Mont Ventoux.
Reserveren en meer info hier.